2011. június 3., péntek

Adósmentés

A Magyar kormány adósmentő csomagja tulajdonképpen egy problémaelnapolás 2015 utánra. Adóságelnapolás van szó, amennyiben 2015-re a rögzített árfolyamos konstrukciót elfogadók kb. ugyanannyi adósággal fognak rendelkezni, mint most. Amennyiben pedig a lehetséges spekulálókat vesszük figyelembe - ahogy arra a lent jelzett cikk is kitér – kiszámíthatatlanok a következmények.

Ha a gazdasági környezet nem pezsdül meg Magyarországon, akkor a megmenteni való tömeg (értékben) nagyobb is lehet, hisz aki fizethetné is, a potyázásra fog spekulálni, ha viszont az élet beindul, úgy akár jó taktikának is bizonyulhat ez a probléma-elnapolás a kormány részéről, mert a spekulánsok lemorzsolódnak és kevesebb lesz a megmentendő összeg. 

A gazdasági környezet javulásának a találgatásán túl egy biztos, hogy a Fidesz „politikailag okosan” oldotta meg a problémát, átdobta a sz..rt a kerítésen, azaz a következő választások utánra, és azt csak találgatni lehet, hogy majd akkor kinek mennyibe fog kerülni. Addig is megoldották.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése