2011. február 25., péntek

Világgazdaság

Hagyományos(konzervativ) gazdaság:
Van két tehened. Az egyiket eladod, és az árából veszel egy bikát. Az állatállományod gyrapodik, a jövedelemből nyugdijba mész.
Indiai gazdaság:
Van két tehened. Szentként tiszteled őket. Éhen halsz.


Amerikai gazdaság:
Van két htehened. Az egyiket eladod, a másikat pedig arra kényszerited, hogy négy tehén helyett tejeljen. Megdöbbensz, amikor a tehén váratlanul elpusztul. Az esetet ráfogod egy olyan országra, amelyiknek van tehene, és azokat természetes körülmények között tartja. Bejelented, hogy az az ország vesélyt jelent az emberiségre. A világ megvédése érdekében megtámadod az illető országot és elkobzod a teheneit.
Francia gazdaság:
Van két tehened. Sztrájkolsz, mert három tehenet akarsz.
Német gazaság:
Van két tehened. Továbbfejleszted őket, igz 100 évig élnek, havonta csak egyszer esznek és megfejik önmagukat.
Angol gazdaság:
Van két tehened. Mindkettő kerge.
Olasz gazdaság:
Van két tehened, csak nem tudod, hogy hol vannak. Elmész sziesztázni.
Svájci gazdaság:
Van 5.000 tehened, de egyik sem a tied. Másokkal fizettetsz a megörzésükért.
Japán gazdaság:
Van két tehened. Átalakitod öket, igy az eredeti méret 1/10-ére csökkennek és hússzor több tejet adnak, mint a normal méretű tehenek. Ezután cuki kis rajzfilmfigurákat készitesz róluk, és Cowkimon néven az egész világon árusitod őket.
Orosz gazdaság:
Van két tehened. Megszámolod őket és azt tapasztalod, hogy öten vannak. Újra megszámolod, ekkor 72 tehén az eredmény. Megint megszámlod, most 17 tehenet találsz. Feladod és kinyitasz egy újabb üveg vodkát.
Nigériai gazdaság:
Van két tehened. Az egyiket megeszed, majd bejelentd, hogy elloptak. A rendörség megkezdi a nyomozást, és 100 km sugarú körön belűl mindenkit letartoztat. Addig kinozza őket, amig valaki be nem ismeri, hogy ő lopta el a tehenet. A rendőrseg büntetesül minden letartoztatott személytől elkoboz 1-1 tehenet. Igy most te visszakaptad a tehenedet, a rendörségnek pedig van egz új tehénfarmja.
Magyar gazdaság:
Van az államnak két tehene. A felelös vezető a tejet hazaviszi, majd bebizonyitja, hogy a teheneket privatizálni kell, hiszen az uzletág ráfizeteses. Elhatározzák a tehenek jelképes osszegért torténő eladását, majd meghirdetik a helyi ujságban, mely egy példányos és csak a vezetönek jár. A vezető megpályázza a marhatendert és csodák csodája: meg is nyeri. Rögtön tart egy sajtotájékoztatot, hogy részéről mekkora áldozat a vállára venni ezt a két gyengen müködő tehenet. Ezután politikai pályára lép és ilyen módon az erdeti két tehénnel maga köré gyülyt még egy csomó marhát….

Székely gazdaság:
Nincs tehened. Felajánlanak kettőt. Te ezt büszkeségből elutsitod. Nekiállsz és faragsz magadnak két tehenet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése